Yritys

Yritysesittely

Kuopion Rakenneasennus Oy on perustettu vuonna 1987. Olemme perheyritys, joka on toiminut metallirakenteiden valmistuksen parissa jo lähes 30 vuotta.

Valmistamme tuotteita monipuolisesti asiakkaan suunnitelmien pohjalta. Joustava tuotantomme mahdollistaa toimitukset pienistä kappaletoimituksista suuriin rakennekokonaisuuksiin.

Olemme erikoistuneet keskiraskaiden ja raskaiden teräsrakenteiden mm. runkorakenteiden, siltarunkojen, tasojen, piippujen ja säiliöiden valmistuksen ja asennukseen. Palveluihimme kuuluvat myös rakennustyömailla suoritettavat purku-, hitsaus-, korjaus- ja nostotyöt. Oma maalaamo ja samaan omistuspohjaan kuuluva kuumasinkityslaitos mahdollistavat tuotteiden hiekkapuhalluksen, märkämaalauksen ja kuumasinkityksen.

Valmistamme tuotteita rakennusliikkeiden, infrarakentajien, vesi-ja lämpölaitosten sekä teollisuuden tarpeisiin. Palvelemme myös lukuisia rakentamiseen liittyviä yrityksiä mm. maanrakennus, kiinteistöhuolto, konehuolto.

Pitkän toiminta-aikamme aikana meille on kertynyt laaja yhteistyöverkosto. Yhteistyökumppanimme ovat pitkäaikaisia ja luotettavia toimijoita aloillaan. Olemme vahva toimija Pohjois- Savon alueella. Toimipaikkamme sijaitsee Toivalassa 10 km päässä Kuopiosta. Toimialueemme on koko Suomi.

Yrityksellämme on CE-merkintäoikeus kantaville teräsrakenteille. Toimintamme on sertifioitu seuraavien standardien osalta.

  • ISO 3834-2:2005 metallien sulahitsaukseen liittyvän toiminnan kattavat laatuvaatimukset.
  • EN 1090-1:2009 + A1:2011 rakenteellisten hitsattujen teräskokoonpanojen ja tuotejärjestelmien valmistus, toteutusluokat EXC1, EXC2 ja EXC3.
  • EN 13084-7:2012 vapaasti seisovat terässavupiiput.

Kuopion Rakenneasennus Oy on saanut yrityksen kehittämishankkeeseen tukea ELY-keskusten yrityksen kehittämisavustuksesta (Euroopan aluekehitysrahasto EAKR)

Tuotannon ja liiketoiminnan kehittämishankkeessa parannetaan yrityksen tuotantoa ja toimintaa, jonka myöstä saavutetaan kyky toteuttaa uusia vaativimpia tuotteita koti- ja vientimarkkinoille. Hankkeessa investoidaan tuotantokapasiteettiin ja koneisiin. Hankkeen toteutusaika 24.10.2017- 31.8.2020.

Kasvu 2024 hankkeessa kehitetään tuotantoprosessia investoimalla tuotantolaitteisiin ja tuotantotiloihin. Hankkeessa kehitetään myös toimintamalleja sekä uusia palveluita asiakkaille digitalisaatiota hyödyntämällä.

 

 

Teräksen pintakäsittely alan ykköslaitteilla – mukana nyt myös palosuojamaalaus!

Kuopion Rakenneasennus Oy on monipuolinen keskiraskaiden ja raskaiden teräsrakenteiden toimittaja. Erityisosaamistamme on mm. runkorakenteiden, tasojen, siltarunkojen, säiliöiden ja piippujen valmistus sekä asennustyö.

Olemme myös erikoistuneet teräsrakenteiden pintakäsittelyyn. Meiltä saat siis kätevästi kaiken, kun tarvitset kestäviä rakenteita tuotantoon tai työmaalle.

 

Uusi iso pintakäsittelyhalli tehostaa tuotantoa

Vuonna 2023 valmistui uusi iso pintakäsittelyhallimme, joka mahdollistaa tuotteiden pintakäsittelyn entistäkin laadukkaammin ja isommille rakenteille. Meillä on nyt mahdollisuus tarjota valmistettavien teräsrakenteiden lisäksi myös pelkkiä pintakäsittelypalveluita. Uusista tiloistamme löytyy teräsrae- ja alumiinioksidipuhaltamo sekä märkämaalaamo.

Meillä työskentelee kouluttautunut ja ammattitaitoinen henkilökunta alan johtavilla laitteilla. Vuosien kokemus pintakäsittelystä ja sen vaatimuksista takaa laadukkaan lopputuloksen.

Rakenteiden laadukas märkämaalaus

Teemme korkeatasoista märkämaalausta moniin eri rakenteisiin, kuten kaiteisiin, teräsrungoille, säiliöihin, koneiden osiin sekä teollisuuden rakenteisiin ja jopa taideteoksiin. Maalaamme sekä ilmasto- että upporasituksessa käytettäviä teräsrakenteita.

Otamme aina huomioon teollisen pintakäsittelyn standardit sekä käsiteltävän osan tulevan käyttökohteen erityisvaatimukset.

 

Palosuojamaalaus parantaa teräsrakenteiden paloturvallisuutta merkittävästi

Kun tulipalo yllättää, suojaamattoman teräksen lämpötila voi nousta kriittiseen pisteeseen, 450–600 °C, jo 10–30 minuutin kuluessa. Kriittinen lämpötila aiheuttaa rakenteen lujuuden heikkenemistä, mistä johtuen rakenne voi pettää.

Tässä kohtaa palosuojamaali osoittaa todellisen arvonsa: se reagoi lämpöön paisumalla ja muodostamalla teräsrakenteen ympärille eristekerroksen, joka hidastaa teräksen lämpötilan nousua jopa 30–60 minuutilla. Palosuojamaalaus parantaa rakenteiden kestävyyttä ja turvallisuutta tulipalotilanteessa sekä antaa palopelastajille useita arvokkaita minuutteja toimia.

 

Kuopion Rakenneasennus Oy:n laadukkaat palvelut tarjoavat kattavasti valmistuksen, käsittelyn, kuljetuksen ja asennuksen. Palvelemme asiakkaita ympäri Suomen. Ota yhteyttä tiimiimme nyt!